Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2018 05:56 - АБСУРДЪТ НА ВЪЗПИТАНИЕТО И ОБРАЗОВАНИЕТО
Автор: jeliaza Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 834 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Простотията шества победоносно из Територията, особено в образователните институции. Всеизвестен факт е какви неграмотници излизат от училищата. Като вината не е само на учителите. Всеки български родител живее с убеждението, че е родил съчетание между Наполеон и Ломоносов /е, стига разбира се, да знаят кои са те/ и също така са убедени, че големият лош свят се е наговорил да пречи на златните им гарджета.

И тук ще си кажа откровено мнението за някои от майките, пък ако ще и да ме разфрендите незабавно: голяма част от майките са кокошки, на които аз лично и коте не бих поверила, камо ли възпитанието на дете. Нагледала съм се на кухи лейки, висящи по градини, пиещи кафета и пушещи цигари, които дори не поглеждат децата си и готови обаче да се бият с другите майки, ако някоя направи забележка, че отрочето им не се държи възпитано или се бие. Не знам дали заради по-малкият брой деца в семейството, наред с липсата на каквото и да било възпитание се наблюдава и засилено обожание относно наследника или наследничката. И родителите са готови като зверове да се нахвърлят върху всеки, който им посочи, че отглеждат невъзпитано и неконтролируемо дете.

 

Също така голяма част от така наречените родители са убедени, че отрочето им е гений, но незнайно защо непризнат от тъпите даскали и са готови с нокти и зъби да се борят за признанието му. Без значение дали изобщо знае нещо и може да си напише името! Нашето гардже – най- хубавото гардже!

Аз си спомням моите ученически години, когато в училище откровено ни пердашеха, когато сбъркахме някъде, дори и момичетата. И никой не си позволяваше да прави проблем, дори и родителите, даже те се чувстваха засрамени от поведението на детето си и обикновено в къщи си отнасяхме по още един шамар.

Сега учителите са наплашени до ужас от бюрократизма, непосилните изисквания, идиотските учебни програми, неконтролируемите и невъзпитани ученици и още по-невъзпитаните техни родители.

Крайно време е да се обясни на някои, ЧЕ ИМА ПРАВИЛА! И ТЕХНИТЕ ДЕЦА НЕ СА ИЗКЛЮЧЕНИЕ ОТ ТЯХ! КАТО НЕ ИМ СЕ УЧИ – ДА ХОДЯТ НА СЕЛО ДА КОПАЯТ. КАТО СА В УЧИЛИЩЕ – ЩЕ СИ СЕДЯТ НА Д-ТО И ЩЕ УЧАТ УСЪРДНО. А РОДИТЕЛИТЕ ЩЕ ИМ ПОМАГАТ ВМЕСТО ДА СЕ КАРАТ ЗА ОЦЕНКИТЕ ИМ.

Защото вече няколко поколения възпитание и образование изпуснахме!
Време е за контрол.

Елена Гунчева

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: jeliaza
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 163546
Постинги: 150
Коментари: 55
Гласове: 140
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930